Verslag Wintertentoonstelling 2022

Verslag van weer een wintertentoonstelling zonder hoenders. (En wat is een kas dan kil en koud zonder het gescharrel en gekakel van kippen)

Er waren niet veel kooien op te stellen donderdag de 17e november, zo’n 130 stuks. Verdeeld over 91 konijnen en 39 cavia’s en met de juiste tekening stonden ze vlot op dankzij een ervaren team van opbouwers. Helaas wel met enkele absenten vanwege ziekte van het baasje dan wel van de konijnen zelf, maar toch nog een mooi koppeltje.

Vrijdag werd daarom om half negen met plezier aan de keuring begonnen, alhoewel een Vlaamse reus duidelijk een ochtendhumeur had en zijn voordrager Cees een flinke kras bezorgde. Gelukkig kon dit met wat pleisters verholpen worden. Na de koffiestop met de bekende konijnencakejes werd vlot doorgekeurd waardoor met de lunch alle dieren hun predicaat hadden.

De lunch was weer heerlijk met de originele erwtensoep van Els en ook de broodjes smaakten prima. Na de lunch werden de prijzen uitgemaakt en kwamen de mooiste per keurmeester op tafel om de kampioen uit te maken. Net als vorig jaar was het een keuze tussen zwart (Alaska) en wit (Satijn) waarbij de keuze erg lastig was en de Alaska het nipt won.

Bij de cavia’s was het een beetje eentonig daar won Pieter Streefkerk alle prijzen die er te vergeven waren. Hij versloeg zijn vader dan ook op alle fronten in A,B en C klasse waardoor hij kampioen cavia’s werd en natuurlijk het mooiste dier van een jeugdlid had. Ook het mooiste was van Pieter Streefkerk

Voordat onze voorzitter Guido de prijzen uitreikte had hij eerst nog een bedankje uit te delen aan Gerrit Robbemont, voor de geweldige hulp bij op en afbouw en twee jubilarissen te feliciteren. Toon Knoot was 25 jaar lid van de bond en kreeg naast de oorkonde ook het bronzen speldje. Henry v/d Herik was zelfs 50 jaar lid van de KLN en ontving een gouden speld bij zijn oorkonde

De prijsuitreiking volgde en de kampioenen ontvingen hun prijzen van voorzitter Guido.

Kampioen konijnen               -Henry v/d Herik
Kampioen cavia’s                  -Pieter Streefkerk
Mooiste Konijn C klasse       -Hugo v/d Berg

Mooiste konijn en
cavia van een jeugdlid          -Pieter Streefkerk

Daarna was er (tot haar grote verrassing) een heel mooi cadeau voor de afscheidnemende secretaris Hanny (= ondergetekende). Dit was na het overnemen van het secretariaat in 2006 haar laatste tentoonstellingsorganisatie. Els v/d Herik gaat het van haar overnemen, maar kan altijd nog op de steun van Hanny en Gert rekenen.

Het gebouw was daarna vlot weer leeggeruimd en kon er nog even nagepraat worden.

Ik begon dat het wel stil was zonder het geluid de hoenders en dat al voor het tweede jaar.
Zou dan volgend jaar het wel weer wat minder stil worden? Ik hoop het echt.