Verslag Wintertentoonstelling 2023

Op 18 november heeft GKC haar jubileumshow gehouden in de kassen van Fam. Preesman te Strijen. Na de geslaagde barbeque welke voor de leden was georganiseerd, het volgende evenement de clubshow. Helaas is er wederom een vervoersverbod voor de hoenders zodat zij weer niet ingezonden mochten worden.

Gelukkig hebben de fokkers van de konijnen en cavia’s hun beste dieren ingezonden zodat we een mooi aantal van 133 konijnen en 60 cavia’s konden laten keuren door dhr. Westerlaken, Adriaans en van Dijk. Dit is bijna 50% meer inschrijvingen dan in 2022. Helaas zat één van de grotere inzenders midden in een verhuizing en heeft dus begrijpelijk verstek moeten laten gaan. Ondanks dit gegeven toch een volle keuring voor alle keurmeesters.

Door dit jubileum konden fokkers van konijnen en cavia’s via het “snuffel vraagprogramma” eenmalig inzenden zonder dat hieraan gelijk een lidmaatschap is verbonden. Gelukkig kunnen we vermelden dat bijna iedereen na deze gezellige show het snuffel lidmaatschap heeft omgezet naar een definitief lidmaatschap. Ook deze nieuwe leden hartelijk welkom.

De kooien waren vrijdagmiddag opgezet door een enthousiast team opbouwers, zodat zaterdagochtend de konijnen en cavia’s direct in de kooien konden worden geplaatst. Hooi en drinken was voorradig. De keuken was gereed zodat we konden beginnen met een kop koffie en wat lekkers gebakken door Hanny. De keurmeesters konden op tijd beginnen, geassisteerd door hun schrijvers en voordragers. Het was fijn dat Hanny Kruijthof speciaal naar de locatie toekwam om te schijven bij de cavia’s en Gert (die ook de website beheert) standby stond om zonodig te assisteren bij het computerprogramma.

De kwaliteit was, zoals gebruikelijk bij GKC, weer bijzonder hoog gezien het aantal Fraai predikaten. De beiden kampioenen werden ook nog verhoogd naar Predikaat U98! Tussen de middag kwam “patatpret” voorrijden zodat iedereen onbeperkt patat en snacks kon nuttigen tegen een vaste prijs. Hierna worden de Hoofdprijzen uitgemaakt.Omdat het een jubileumshow betreft ontvangen de kampioenen, buiten de verenigingsprijzen ook eenGouden KLN medaille. Zowaar een uniek aandenken.

Na de uitreiking van de Hoofdereprijzen werden er door de voorzitter certificaten uitgereikt aan leden welke al zeer lang lid zijn van GKC of van KLN.
.
Tijdens het draaien van het rad is in spoedtempo de catalogus gereed gemaakt zodat de inzenders tijdig huiswaarts konden keren om hier in alle rust de uitslagen te kunnen bekijken.

 Kampioen konijnen A. Breure Wener predikaat U98
 Mooiste grote rassen J. den Tuinder VlaamseReus
 Mooiste grote rassen op 1 na C. Robbemont VlaamseReus
Mooiste midden rassen A. Breure Wener
Mooiste midden rassen op 1 na H.G. van den Herik Alaska
Mooiste midden rassen op 2 na W.J. van Dongen Satijn
Mooiste kleine rassen P.A. de Mooy Tan
Mooiste kleine rassen op 1 na H. van den Berg Klein zilver
Mooiste kleine rassen op 2 na L.Seijner Thrianta
Mooiste dwergrassen C.Ruijters  NHD
Mooiste dwergrassen op 1 na C.v.d.Mark Kleurdwewrg
Mooiste C-klas C.v.d.Mark Kl. Chin
     
Kampioen Cavia’s N.Breggeman gladhaar zwart predikaat U98
Mooiste A klas Uut de Polder gladhaar zilver a.g.
Mooiste A klas op 1 na  A. Corlemeijer gladhaar buff
Mooiste B klas N.Breggeman gladhaar zwart
Mooiste C klas EN mooiste dier jeugdlid Troy Kampen borstelhaar rood
Mooiste C klas op 1 na A A. Corlemeijer gladhaar buff

Na het opruimen van de locatie met zijn allen nog een lekkere kop erwtensoep genuttigd en daarna weer naar huis.
Al met al kunnen we terugzien op een mooi jubileumjaar en een bijzonder gezellige clubshow.
Het doet ons als bestuur goed dat verschillende fokkers/inzenders ons kwamen bedanken voor deze fijne dag.

Graag tot ziens op de volgende clubshow 16 november 2024.

Bestuur GKC