Over GKC

Expo


Onze jaarlijkse wintertentoonstelling is altijd in het laatste weekend van november in de kassen van de fam. Preesman, keizersdijk 44a te Strijen. Hier sturen onze leden hun rasdieren in om te beoordelen door erkende keurmeesters. Op donderdagavond worden de dieren door de fokkers gebracht en ingekooid. Een dierenarts beoordeelt de dieren op eventuele ziektes. Op vrijdag is er een besloten keuring waarbij allen de helpers aanwezig zijn. De tentoonstelling is te bezichtigen op vrijdagavond en zaterdag tot ’s avonds acht uur. Om de kosten te drukken wordt er tijdens de expo een rad van avontuur gedraaid. Uiteraard is het voor fokkers en belangstellenden een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Ook na afloop is het opruimen met elkaar altijd een gezellige bezigheid die met elkaar afgesloten wordt met lekkere broodjes en erwtensoep.

In het Voorjaar

In het verleden hielden we jaarlijks aan het einde van het voorjaar een Voorjaars Show. 

Jongedierendag

Meestal op de tweede zaterdag van september houden we een jonge dieren dag. Hierbij kunnen fokkers hun dit jaar gefokte dieren laten keuren. Hierbij mag iedereen aanwezig zijn en vragen stellen aan de keurmeester. 

Promotie

Als promotie hebben we regelmatig meegedaan met “Kom in de Kas” Ook doen we al een aantal jaren een lekenkeuring voor huisdieren (konijn, kip of cavia) op een zaterdag rond dierendag op de Kinderboerderij op recreatieoord “de Binnenmaas”.

Lidmaatschappen

Er zijn een aantal voorwaarden om mee te mogen doen aan onze expo. Je moet lid zijn van onze vereniging, dit kost €10 voor volwassenen en €5 voor jeugdleden. Konijnen moeten getatoeëerd zijn (50 cent per konijn), onze tatoeëerder komt na een afspraak bij de fokkers thuis langs. Als fokkers wat verder weg wonen, vraagt hij soms om bij hem langs te komen. Om te kunnen laten tatoeëren moet met lid zijn van de landelijke bond Kleindierliefhebbers Nederland (KLN). Dit is voor volwassenen €15 en voor jeugdleden €7,50.

Hoenders en dwerghoenders moeten geringd zijn met ringen van landelijke bond  Kleindierliefhebbers Nederland (KLN). Ook hiervoor moet u lid zijn van de KLN. Dit ringen dient te gebeuren voor de kuikens ouder zijn dan ongeveer 6 weken omdat anders de ringen niet meer om de poten geschoven kunnen worden. Er zijn hanen- en hennen-ringen en voor alle rassen diverse ringmaten. De ringen zijn te bestellen bij onze secretaris. De ringen kosten circa 40 ct per stuk. Het aanmelden van lidmaatschap gaat via de secretaris. Als uw deel wilt nemen aan tentoonstellingen moeten de hoenders worden geënt tegen pseudo vogelpest. Dit gebeurt in samenwerking met onze zustervereniging 'Nut en Sport' uit Oud-Beijerland.

Nieuwe leden van de KLN zijn verplicht om een abonnement te nemen op KleindierMagazine. Een mooi maandblad met veel informatie, verhalen, interviews en foto’s. Het abonnementsgeld bedraagt €35,00 per jaar. Via automatische incasso €32,50. De abonnementsverplichting geldt niet voor jeugdleden of wanneer iemand anders op hetzelfde adres al een abonnement heeft.