Wintertentoonstelling 2008

De wintertentoonstelling is weer voorbij en we mogen terugkijken op een geslaagd evenement. Op donderochtend waren er veel vrijwilligers al vroeg op, om te helpen met de opbouw. Om 12 uur stond het grootste gedeelte dan ook al keurig op zijn plek , alleen nog wat kleine zaakjes afwerken en de show kon beginnen.

Lees meer...

Huisdierenkeuring op de Kinderboerderij 2008

Benieuwd wat ik ditmaal aan zou treffen kwam ik om 12.30 uur aan op de kinderboerderij. De beheerder heette mij hartelijk welkom en bood me een heerlijke kop koffie aan en wees terloops even op de mooie exchequer leghorn hennen die hij had lopen. Opvallend was de mooie gele pootkleur.

Lees meer...

Jongdierenkeuring 2008

Op 13 september werd onze jaarlijkse JongDierenKeuring weer gehouden in het inmiddels vertrouwde gebouw ‘De Ouwe School’. Er waren dit keer 135 inschrijvingen, met 65 konijnen, 23 hoenders en 47 cavia’s een leuk aantal dieren. Het was erg gezellig en er was genoeg tijd en ruimte om de keurmeesters van alles te vragen

Lees meer...

Voorjaarskeuring 2008

Omdat de Rammen, Beren en Hanen show de laatste jaren geen groot succes was werd er dit jaar als proef een Voorjaarskeuring gehouden. Het aantal inschrijvingen (109 dieren) gaf aan dat dit wel een goed idee werd gevonden. Vanaf acht uur was de zaal open voor het inkooien van de dieren en om negen uur begonnen de heren de Mik, Bakker en van Dongen met het keuren.

Lees meer...