Wintertentoonstelling 2019

Wintertentoonstelling 2019 was weer erg gezellig.

 

Als de dagen weer korter worden en de wintertijd is ingegaan dan komt het tentoonstelling seizoen weer op gang. Dan gaat iedereen weer vol energie op pad met zijn dieren, er wordt weer gewassen en getoiletteerd dat het een lieve lust is. En dan is ook de wintertentoonstelling van GKC weer aan de beurt. Dit jaar kwam de inschrijving langzaam op gang, pas in de allerlaatste week kwamen er wat meer inzendingen binnen. Omdat er vier fokkers gestopt zijn en er eentje met zijn werk zat waren we al van wat minder dieren uitgegaan. De teller bleef staan op 232 dieren.

81 hoenders 117 konijnen en 34 cavia’s kregen allemaal lekker ruime kooien, mogelijk vanwege de vele nieuwe kooien op voorraad bij DES. Vooral bij de cavia’s was dit goed te zien, ze hadden meer ruimte en het publiek kon ze hierdoor ook beter zien.

Vrijdagochtend waren de keurmeesters al ruim op tijd aanwezig, waardoor er ook op gemak en rustig gekeurd kon worden. Voor de lunch waren alle hoenders en cavia’s al beoordeeld. Bij de hoenders hadden we een kampioen bij de dwerghoenders met een U !! Dat is in de geschiedenis, zover we na konden gaan, een unicum. A v/d Plaat mag dus trots zijn op zijn Minorca kriel

Toch was er bij de konijnen ook een bijzonderheid, want daar won Toon Knoot met een Papillon driekleur bruin, een tekening ras met een vrij nieuwe kleurslag. De uitkomst bij de keurmeesters was unaniem en het predicaat werd dan ook verhoogd naar een U. De keurmeesters gaven bij de eindkeuring ook uitleg waarom ze juist voor dit dier gekozen hadden.

De caviakeurmeester was erg te spreken over de variëteit van soorten en kleuren cavia’s. De zwarte gladhaar van Hennie Engels werd de algeheel kampioen, ‘een prachtig dier’ was het commentaar

Toen alle keurmeester weer naar huis waren, werden de dieren gevoerd en verzorgd. Daarna was het tijd om de clubkas aan te sterken door enkele rondes Rad te draaien. Dat liep lekker en penningmeester Els was hier dan ook blij mee. Vele mensen gingen naar huis met hun leuke prijzen, kippen, rollades of de mooie cyclamen van familie Preesman

Rond 20.30 uur was het tijd voor de prijsuitreiking en werden de bekers uitgedeeld. Helaas waren de kampioen dwerghoenders en de kampioen jeugdleden niet aanwezig dus werden die naar zaterdag verschoven. Ook werden de prijsgeld enveloppen uitgedeeld.

Op zaterdag blijft ook nu lang rustig. Blijkbaar is het publiek niet meer zo geïnteresseerd in de Kleindiersport? Rond 3 uur begonnen de fokkers langzaam binnen te komen om hun scores te bekijken en de certificaten te bewonderen.

Na de laatste rondes Rad gespeeld te hebben werden de laatste bekers uitgedeeld aan de kampioenen. Hierbij werd nog even stil gestaan bij de ‘U‘ van de Minorca kriel van A v/d Plaat

Onze nieuwe voorzitter Guido bedankte hierna de ‘oude’ voorzitter Arjon de Geus voor zijn inzet bij GKC. In zijn bedankje benadrukte Arjon dat het steeds lastiger wordt voor alle verenigingen het zelf allemaal te organiseren en dat samenwerking echt nodig gaat worden binnen de Hoeksche waard.

Nadat Guido de certificaten aan de eigenaren had verdeeld werd de tentoonstelling afgesloten met de uitreiking van de prijzen van het vakjesbord en was het weer tijd alles op te ruimen. De opruimploeg was 24 mens sterk en om zeven uur zat iedereen weer in de lege en opgeruimde ruimte van Cees Preesman aan de erwtensoep en snackjes van Els.

Kortom een gezellige show met bijzondere kampioenen. Een U voor een dwerghoender en dat één persoon kampioen konijnen en kampioen grote hoenders is geworden, komt ook niet vaak voor. Genoeg redenen om te kijken of dat volgend jaar geëvenaard kan worden, ik besef dat dat wel heel apart zou worden.

 

Dan hoop ik in ieder geval weer op zo’n gezellige show want dat was het dit jaar zeker weer.

 

DSC01233 DSC01239

 DSC01234 DSC01172

DSC01120 DSC01139

(klik op de foto voor een vergote weergave)

Uitslagen WTT 2019 

 

  

Verslag Gezamenlijke Jongdierendag 2019

Gelukkig hebben we de foto's nog

2e Gezamenlijke Jongdierendag Hoekschewaarde Kleindierensportverenigingen
op zaterdag 7 september 2019 in de loods van Fam. Verbaas te Oud-Beijerland.

Elke vereniging had minimaal 2 personen opgegeven (sommige gelukkig meer) voor hulp aan de commissie om deze dag
te organiseren. Alle dieren zaten in mooie en ruime kooien. Ingeschreven waren 33 hoenders, 34 duiven, 171 konijnen en 65 cavia’s.

Omdat er heel weinig jonge duiven werden ingeschreven, hebben we toegevoegd dat er ook oude ingestuurd mogen
worden. Anders hadden we de keurmeester hiervoor moeten afzeggen.

Totaal nu 303 dieren, dit zijn er 43 meer dat op de eerste show. Bij de konijnen was het aantal ingezonden dieren te veel
voor 2 keurmeesters. We hebben Jorn Westerlaken op het laatste moment bereid gevonden om een gedeelte van de
konijnen te keuren. Elke keurmeester konijnen heeft zijn beste dier voor de kampioen gebracht, d.m.v. briefjes werd de
uitslag.: 1. Satijn, 2. Alaska, 3. Hangoordwerg.

Door diverse omstandigheden waren verschillende dieren absent.

De patatkar was weer een groot succes. Hiervoor gaven veel leden zich op.

Het indelen van de hulp is puzzelen omdat sommige zich opgeven voor een bepaalde taak bij een bepaalde keurmeeester.We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar lukt niet altijd. Bijzondere inzet is weer geleverd door de Fam. Kruijthoff welke het secretariaat weer fantastisch heeft geholpen. Ook de Fam. Verbaas zijn we weer veel dank verschuldigd voor het beschikbaar stellen voor de loods.Verder willen we niemand apart noemen, maar heeft u geholpen, op welke manier dan ook, weet dat we dit waarderen en hiervoor dankbaar zijn.


De prijswinnaars:

Kampioen Konijnen: Hugo van den Berg
Mooiste A klas:         Henry van den Herik
Mooiste B klas:         Toon Knoot
Mooiste C klas:         Hugo v.d.Berg
Mooiste D klas:         Comb. Jan en Hennie
Mooiste E klas:         Pieter Streefkerk, tevens mooiste jeugdlid

Kampioen Cavia’s:   Ons nieuwe jeugdlid Pieter Streefkerk, tevens mooiste dier jeugdlid
Mooiste A klas         Pieter Streefkerk
Mooiste B klas         Roel Streefkerk
Mooiste C klas         Pieter Streefkerk

Kampioen Gr. Hoenders: Toon Knoot
Kampioen Dw.hoenders   Jan v/d Star

Duiven
Kampioen jong       Aad Schelling
Kampioen oud        Henk Kooiman


We kunnen terugzien op een gezellige dag.


Namens de commissie,
Adri Breure
Henry van den Herik
Els van den Herik
Jan Engels
Wim van Dongen

Wilt u de foto's ook op uw eigen verenigingsite plaatsen, dan graag even een berichtje aan het secretariaat.