Wintertentoonstelling 2016 Verslag

Het was stil(ler) in de kassen van Preesman

Vanwege de vogelgriep mochten de hoenders niet tentoongesteld worden, wat inhield dat er alleen pelsdieren te bewonderen waren op de wintertentoonstelling van GKC.

Dus op donderdag minder kooien op te stellen en in de avond minder dieren in te kooien. Het was een groot gemis dat gekakel en dan niet alleen van de dieren, maar ook van de fokkers.

Op vrijdag was het ook stiller, maar ook met twee keurmeesters minder was het toch ook wel gezellig. Kort na de lunch waren alle konijnen en cavia’s gekeurd. Bij het uitmaken van de kampioen via briefjes gaven de drie keurmeesters steeds dezelfde uitslag: 1 Alaska, 2 Hangoordwerg en 3 Hollander en dus was de Alaska van Henry v/d Herik de kampioen bij de konijnen. Bij de cavia’s won Roel Streefkerk alle drie de klassen en dus was hij de terechte kampioen.

Het mooiste C klasse dier werd ook unaniem via briefjes gekozen, het werd de Wener van Adrie Breure. Het mooiste dier van een jeugdlid was van Amy Visser.

 

DSC02356 DSC02375 DSC02376

(klik op de foto voor een vergote weergave)

 

Dan wordt het vrijdagavond en tijd om de verenigingskas aan te vullen dmv van het Rad, maar dat valt wat tegen. Zonder de kippenfokkers en een aantal ‘vaste’ gasten was het toen ook relatief stil.

 

Het aantal bezoekers op zaterdag was ook klein en soms was er zelfs helemaal niemand om de dieren te bewonderen. Je hoorde de konijnen stampen en de cavia’s piepen, een rare gewaarwording.

 

De middag kwam ook lastig op gang en na de laatste superronde werd het tijd voor de prijsuitreiking. De kampioenen werden met applaus ontvangen. Maar ook toen was het stiller dan we gewend waren.

 

Het opruimen daarna verliep voorspoedig en om zes uur zaten we weer aan de erwtensoep en snackjes van Els. Het gebouw was weer schoon en leeg, net zoals we op donderdag begonnen.

 

Laten we hopen dat er volgend jaar weer volop herrie is te horen in de kassen van Preesman, want wat hebben we het gekakel en gekraai gemist.

 

Uitslagen WTT 2016

Verslag Jongdierendag 2016

Gelukkig hebben we de fotos nog

Op 3 september was het weer tijd voor de jaarlijkse jongdierenkeuring. Dit keer waren er beduidend minder dieren ingezonden dan vorige jaren. Bij de hoenders waren er maar 16 dieren ingeschreven, dat vond het bestuur te weinig om daar een keurmeester voor te laten komen. Een vervelend besluit maar de 3 inzenders hadden er begrip voor. Met de 64 konijnen en de 27 cavia’s ging de organisatie verder. De opbouw op vrijdagavond was ondanks de nieuwe locatie en dus nieuwe indeling zo geklaard. Ook dit pand is mooi licht en er is ruimte genoeg voor uitbreiding. We zijn Kees Preesman dankbaar voor het beschikbaar stellen van zijn bedrijfspand voor deze dag.

Om half 9 zitten alle dieren in de kooien en om 9 uur begonnen de keurmeesters aan hun taak. Dhr v Dijk was enthousiast van start gegaan en was om 11 uur dan al klaar met zijn dieren. Hier was de grote winnaar Roel Streefkerk die alle klassen won.

Voor de lunch was alles al gekeurd en de winnaars van elke klas bepaald. De laatste prijswinnaars werden uitgemaakt naast elkaar op een lange bandtafel een leuk gezicht.

Het winnende konijn was van Henry v/d Herik, terwijl andere klassen gewonnen werden door Jan Engels, Toon Knoot en Chantal v Dijk. Het mooiste tekening dier was van Toon Knoot en de jeugdkampioen was Amy Visser.

DSC02179 DSC02178 IMG 20160903 135044 

Na de lunch werden de prijzen uitgereikt en was het tijd om op te ruimen. Gelukkig bleef iedereen om te helpen en waren we dus zeer vlot in staat de hal weer in schone staat op te leveren.

We hopen dat volgend jaar de natuur ons weer wilt helpen om mooie gezonde dieren te fokken, graag dan zonder vervelende ziektes. Dan kunnen we volgend jaar weer een jongdierendag houden met hoenders en meer konijnen zoals we in vorige jaren gewend waren.

 Alle winnaars op een rijtje:

Kampioen Konijnen

Henry van den Herik

Alaska

Mooiste Konijn A-klasse

Henry van den Herik

Alaska

Mooiste Konijn B-klasse

Jan Engels

Ned. hangoordwerg

Mooiste Konijn C-klasse

Toon Knoot

Papillon

Mooiste Konijn C-klasse op 1 na

Henry van den Herik

Alaska

Mooiste Konijn D-klasse

Henry van den Herik

Alaska

Mooiste Konijn E-klasse

 Chantal van Dijk

Hollander

Mooiste Konijn E-klasse op 1 na

Amy Visser

Kleurdwerg

Mooiste tekening dier

Toon Knoot

Papillon

Mooiste konijn jeugdlid

Amy Visser

Kleurdwerg

     

Kampioen Cavia’s

Roel Streefkerk

Norm.haar Goud Agouti

Mooiste cavia A-klasse

Roel Streefkerk

Normaalhaar Agouti

Mooiste cavia B-klasse

Roel Streefkerk

Norm.haar Goud Agouti

Mooiste cavia C-klasse

Roel Streefkerk

Normaalhaar Zwart