Voorjaarskeuring 2012

Het bleef lang stil met inschrijvingen voor de voorjaarskeuring. Net als vorige jaren was er niet veel animo voor een voorjaarskeuring, maar toch werd het minimum van 25 dieren per diergroep gehaald en ging de keuring door voor konijnen en cavia’s. 

Lees meer...

Jongdierenkeuring 2012

De jaarlijkse jongdierendag werd dit jaar op een andere locatie gehouden. Half juli kregen we een telefoontje dat ‘de Ouwe School’  per 1 september gesloten zou worden, dat was een grote schok, want wat gingen we nu doen met de Jongdierenkeuring. Gelukkig was Cees v Heesen bereid om ons zijn loods te laten gebruiken. En dat nog wel zonder kosten, een groots gebaar. Er was een weer groot aantal dieren ingezonden, wel 178 stuks verdeeld over 45 hoenders, 99 konijnen en 34 cavia’s. De keurmeesters hadden zodoende dus flink wat dieren te bekijken.

Lees meer...

Wintertentoonstelling 2012

Ook dit jaar hielden we de jaarlijkse Wintertentoonstelling weer in de kassen van de familie Preesman. Deze prachtlocatie was weer gevuld met vele kooien en werd goed bezocht door publiek en fokkers. Na de opbouw van donderdag die weer voorspoedig liep werden 309 (97 hoenders, 169 konijnen en 43 cavia’s) dieren in de kooien gebracht. 

Lees meer...