Wintertentoonstelling 2009

Ook dit jaar hielden we de jaarlijkse Wintertentoonstelling weer in de kassen van de familie Preesman. Deze prachtlocatie was weer gevuld met vele kooien en werd goed bezocht door publiek en fokkers.

Na de opbouw van donderdag werden 243 (63 hoenders, 139 konijnen en 41 cavia’s) dieren in de kooien gebracht. De uitnodiging aan de zustervereniging Nut en Sport leden werd door enkele gebruikt om ook eens bij ons te komen meedoen, wat inhield dat we de grootste show van de Hoeksche Waard hadden.

Lees meer...

Huisdierenkeuring op de Kinderboerderij 2009

Bij aankomst op de kinderboerderij op het recreatieoord Binnenmaas werden we hartelijk verwelkomd door Robin. Hij bood ons wat te drinken aan. Hanny en ik installeerden ons achter twee tafels met een keurplank, een konijnenencyclopedie en een kippenencyclopedie. We hadden ook een borstel en nagelknipper meegenomen en natuurlijk onze folder om aan mensen mee te geven.

Lees meer...

Gezamenlijke JongDierenKeuring 2009

Op 12 september werd de eerste gezamenlijke jongdierendag gehouden. In samenwerking met Nut en Sport werd op het Kleindierenhof in Oud Beijerland deze jongdierenkeuring gehouden. Er waren 185 dieren ingeschreven waarvan 31 hoenders,26 sierduiven,34 cavia’s en 94 konijnen. Wel iets minder dieren dan gehoopt.

Lees meer...

Kom in de Kas 2009

In het kader van ‘Kom in de Kas’ waren we dit jaar uitgenodigd bij de familie Ravensteijn aan de Middelsluisedijk Oostzijde in Numansdorp. Op vrijdagavond de kooien opgesteld en het keukenkraampje ingericht , want dit jaar zouden Jan en Hennie de keuken bemannen.

Lees meer...