Wintertentoonstelling 2017

Het was weer tijd voor de Wintertentoonstelling (en gelukkig waren de Hoenders er ook weer bij! 
FotoImpressie

IMG 6864 IMG 6909 IMG 2233 IMG 6824 IMG 2136 c

(klik op de foto voor een vergote weergave)

Zoals altijd begon de opbouw op donderdagochtend, waarvoor de heren Robbemont en Vermaas al voorwerk hadden gedaan. Alle kooien waren namelijk al gehaald wat veel tijdwinst opleverde. Ook hadden we dit jaar een grote groep helpers wat resulteerde in een razendsnelle opbouw.

De kooien werden op donderdag avond gevuld met de ingeschreven dieren. Dat waren er 277 (107 hoenders,125 konijnen en 45 cavia’s). Ondanks enkele absenten was het toch een mooie rits gevulde kooien.

Op vrijdagochtend was het al vroeg een behoorlijke drukte met zes keurmeesters die allemaal hun dieren op tafel namen. Samen met de schrijvers en voordragers   een gezellig en vrolijk gezelschap. Wie vroeg begint is ook vroeg klaar, dus waren met de lunch alle dieren al beoordeeld.  Na de lunch werden de kampioenen uitgemaakt en konden de uitslagen in de computer gezet worden.

Bij de konijnen was er wel een erg klein verschil tussen de Wener van Eef Verbaas en de Satijn van Wim v Dongen. Ze kregen dan ook allebei een U maar uiteindelijk won de Satijn nipt. De eindjurering met gesloten briefjes werkte nu ook weer prima.

Keurmeester v/d Hoek vond de grote groep Leghorns in Porseleinkleurslag erg leuk, iets wat hij niet zo vaak tegen komt, en de vrolijke kleurtjes van alle Belgische krieltjes spraken de krielenkeurmeester v/d Wal erg aan.

Dit jaar hadden we voor het eerst de prijsuitreiking op de vrijdagavond gepland. Daardoor waren er veel fokkers, maar kwamen er ook veel andere belangstellenden langs en werd het een gezellige drukte.  De prijswinnaars ontvingen hun bekers, enveloppen met waarde cheque, Havens bonnen en KLN-prijzen. En ook het publiek ging naar huis met mooie prijzen van het ‘Rad’.

Na de prijsuitreiking werd voorzitter Arjon de Geus verrast met een oorkonde en speldje voor 25 jaar lidmaatschap van de KLN.

De zaterdag begon met veel interesse van de media aangezien er verslaggevers van het AD en de Nieuwe Revue waren met vele vragen. Ook zij maakten veel mooie foto’s van de dieren en waren erg geïnteresseerd in onze sport. De gedelegeerde van de KLN was ook zeer tevreden met de uitvoering van onze show en was zeer te spreken over de mooie locatie die natuurlijk weer te danken was aan de familie Preesman.

Na de vele gesprekjes van diverse mensen over diverse dieren met diverse bestuursleden was het alweer tijd voor de laatste rondjes ‘Rad’ en de uitreiking van de certificaten. Nadat alles weer was opgeruimd met de hulp van een aantal leden en de kooien weer in de opslag waren gebracht smaakte de erwtensoep van Els en de snackjes extra lekker.

Alweer een wintertentoonstelling tot een goed eind gebracht, wat gaan die dagen toch snel en wat kun je veel bereiken met de samenwerking van de zuster-verenigingen. Zou dat een voorteken kunnen zijn voor komende jaren, de tijd zal het leren.

We gaan (bijna al) weer werken aan de volgende wintertentoonstelling, de keurmeesters zijn alvast geboekt. 

 

Uitslagen WTT 2017

Verslag Jongdierendag 2017

Klik hier voor een foto impressie

Het seizoen 2017/2018 is weer begonnen met de jaarlijkse jongdierendag op 2 september. Normaal worden alleen jonge dieren (van het huidige jaar) gekeurd, maar omdat vanwege de vogelgriep de hoenders vorig jaar buiten de boot vielen mochten ook hoenders uit 2016 worden ingeschreven. Na de sluitingsdatum waren er 181 dieren ingeschreven. Om diverse redenen werden er helaas een aantal dieren niet ingekooid, wat betekende dat er uiteindelijk 50 hoenders, 68 konijnen en 27 cavia's (van in totaal 19 inzenders) op de diverse keurtafels verschenen. Normaal duurt de konijnen keuring het langst, maar hoender keurmeester de Dooij had nu het grootste aantal dieren ter keuring. Toch nam hij de tijd om een aantal nieuwe hoender fokkers te voorzien van goede adviezen. Na een gezellige en goed verzorgde lunch keurde de Dooij de laatste hoenders en bepaalden de keurmeesters vd Velden en Bakker de winnaars bij de konijnen. Nadat alle resultaten waren vastgelegd volgde de verloting en aansluitend de prijsuitreiking. Onze nieuwe voorzitter Arjon de Geus reikte de prijzen uit aan (oa) Ton Knoot (winnaar bij de grote hoenders), Bas Oskam (winnaar bij de dwerg hoenders) , Wim van Dongen (winnaar bij de konijnen), Hennie Engels (winnares bij de cavia's) en Marit de Geus (Jeugd kampioen) Diverse andere leden gingen ook met een beker naar huis voor hun mooie dieren.

DSC03217 DSC03218 DSC03221 DSC03229 DSC03227

Met een grote groep werd er daarna opgeruimd en in een half uurtje was de locatie weer zo leeg en opgeruimd als we die vrijdagavond aantroffen. Deze locatie is een perfecte plek voor een keuring, oa vanwege de mooi lichtinval en de grote ruimte (zowel binnen als buiten). Onze grote dank gaat dan ook weer uit naar de familie Preesman voor het beschikbaar stellen van deze locatie, 

Volgend jaar wordt er een gezamenlijke jongdierendag georganiseerd en gezien de goede samenwerking die er nu al plaatsvindt bij het opzetten, keuren en afbreken zal ook dat vast een succes gaan worden.

 Alle winnaars op een rijtje:

Kampioen Konijnen

Wim van Dongen

Satijn

Mooiste Konijn A-klasse

Wim van Dongen

Satijn

Mooiste Konijn B-klasse

Adrie Breure

Wener kleur

Mooiste Konijn C-klasse

Jan Engels

Ned Hangoordwerg

Mooiste Konijn C-klasse op 1 na

Ad van Dongen

Alaska

Mooiste Konijn D-klasse

Corwin van der Mark

Kleurdwerg kleur

Mooiste Konijn D-klasse op 1 na

Jan Engels

Ned Hangoordwerg

Mooiste Konijn E-klasse

Jan Engels

Ned Hangoordwerg

Mooiste Konijn E-klasse op 1 na

Jan Engels

Ned Hangoordwerg

Mooiste konijn jeugdlid

Marit de Geus

Ned Hangoordwerg

     

Kampioen Cavia’s

Hennie Engels

Normaalhaar zwart

Mooiste cavia A-klasse

Hennie Engels

Normaalhaar zwart

Mooiste cavia B-klasse

Hennie Engels

Normaalhaar zwart

Mooiste cavia C-klasse

Jolanda de Zwart

Normaalhaar solid silver agouti

 

 

 

Mooiste hoender 2016 Arjon de Geus  
Mooiste grote hoender Toon Knoot Leghorn
Mooiste grote hoender op 1 na Toon Knoot Leghorn
Mooiste dwerghoender  Bas Oskam Barnevelder kriel
Mooiste dwerghoender op 1 na Arjon de Geus Grubbe baardkriel